Participació projecte I+D Suggereix

L'EDAR de Tossa de Mar participa en el projecte Suggereix. Aquest projecte, participat pel Centre Tecnològic Eurecat, el Catalan Water Partnership (CWP), el Centre Tecnològic Cetaqua, l’Institut Català de Recerca de l'Aigua i la Universitat Politècnica de Catalunya i subvencionat en un 77% per l'ACA, te com a principal objectiu potenciar i consolidar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya.

Les proves pilot d’aquest projecte analitzaran diversos interrogants sobre la gestió de l’aigua regenerada, com la identificació i adaptació de les metodologies d’anàlisi de risc per a la salut humana, rendiment, impacte ambiental i costos de les principals tecnologies per a la regeneració d’aigües residuals. També es centraran en fer un seguiment de contaminants orgànics traça i microbiològics, identificant les millors metodologies d’anàlisi i monitorització on-line de contaminants orgànics traça i microbiològics.

A la prova pilot de l’EDAR de Tossa, aprofitant les tasques dutes a terme en el projecte NextGen (en què l’ACA és soci) per promocionar la circularitat de l’ús de l’aigua, es pretén validar els diferents usos de l’aigua regenerada, com els usos actuals de reg de jardins públics. També es validaran usos futurs considerant el tractament amb tecnologia de membrana.