Qui som

Benvinguts a la web de l'Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava S.A. (EMACBSA), empresa constituïda l'any 2006 amb l'objecte de gestionar l'explotació i manteniment de les instal·lacions del Consorci de la Costa Brava, ens responsable del sanejament i depuració de les aigües residuals dels 27 municipis que el constitueixen.

La Societat està formada per tres socis, el propi Consorci de la Costa Brava, SOREA SAU i Aqualia i gestiona un conjunt d'instal·lacions entre les quals destaquen 17 estacions depuradores, 135 estacions de bombament, més de 180 km de col·lectors en alta, una planta de compostatge de fangs i 12 emissaris submarins.

Tractem un volum anual proper als 30 hm3 amb màxims superiors als 125.000 m3 diaris a l'estiu amb una gestió orientada a minimitzar l'impacte en el medi ambient i constant vocació d'implementar les darreres tecnologies que afavoreixin la reutilització, la reducció de recursos consumits i la minimització de residus generats per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels habitants i visitants de la Costa Brava.

La nostra pàgina web us ofereix informació sobre els nostres serveis i els nostres compromisos. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu més informació.

Puzzle amb quatre peces que representen qualitat, medi ambient, seguretat i salut laboral i gestió energètica
Política de gestió integrada

Política integrada de qualitat, medi ambient, seguretat i salut laboral i gestió energètica.

Llegir més
Nova planta de cogeneracio
Nova planta de cogeneració

El juliol de 2019, s’ha inaugurat a l’EDAR de Lloret de Mar una nova planta de cogeneració, que aprofita el biogàs generat a la digestió dels fangs de depuració per a produir energia elèctrica i tèrmica. Aquesta energia és utilitzada a la pròpia EDAR, reduint el consum de fonts externes d’energia elèctrica, i, per tant, millorant l’eficiència energètica de la instal·lació de depuració.

Llegir més
Granota a la rampa de la llacuna
Naturalització d’espais

S’han dut a terme diverses actuacions de naturalització a l’EDAR de Palau-saverdera que s’emmarquen dins d’un Pla d’Acció de Biodiversitat amb l’objectiu de naturalitzar l’espai i afavorir funcions ecològiques de forma compatible amb la gestió operativa de la infraestructura.

Llegir més
Raigs d'aigua transparent al decantador
Acompliment ambiental

La principal activitat d’Aigües de la Costa Brava, el sanejament de les aigües residuals urbanes, és un procés fonamental per garantir la qualitat de l’aigua i per tant, la salut i la preservació del medi. És una activitat essencial per garantir que l’aigua que ja hem utilitzat per al consum humà retorni al seu medi natural en condicions òptimes. L’optimització de la gestió dels fangs i l’aprofitament del biogàs generat són altres activitats que es duen a terme i que actuen en la preservació del medi ambient.

Llegir més