Qui som

Benvinguts a la web de l'Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava S.A. (EMACBSA), empresa constituïda l'any 2006 amb l'objecte de gestionar l'explotació i manteniment de les instal·lacions del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, ens responsable del sanejament i depuració de les aigües residuals dels 27 municipis que el constitueixen.

La Societat està formada per tres socis, el propi Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, SOREA SAU i Aqualia i gestiona un conjunt d'instal·lacions entre les quals destaquen 17 estacions depuradores, 135 estacions de bombament, més de 180 km de col·lectors en alta, una planta de compostatge de fangs i 12 emissaris submarins.

Tractem un volum anual proper als 30 hm3 amb màxims superiors als 125.000 m3 diaris a l'estiu amb una gestió orientada a minimitzar l'impacte en el medi ambient i constant vocació d'implementar les darreres tecnologies que afavoreixin la reutilització, la reducció de recursos consumits i la minimització de residus generats per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels habitants i visitants de la Costa Brava.

La nostra pàgina web us ofereix informació sobre els nostres serveis i els nostres compromisos. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu més informació.

Puzzle amb quatre peces que representen qualitat, medi ambient, seguretat i salut laboral i gestió energètica
Política de gestió integrada

Política integrada de qualitat, medi ambient, seguretat i salut laboral i gestió energètica.

Llegir més
Vista aerea planta depuradora
Contractació d'energia d'origen renovable

El compromís d'Aigües de la Costa Brava amb la preservació del medi ambient és un dels principals motius per la recerca i implementació de solucions adequades per tal d'evitar el deteriorament del planeta. Per aquest motiu, a l'octubre de 2019 Aigües de la Costa Brava ha signat un contracte amb Naturgy per tal de garantir l'origen renovable de l'energia consumida.

Aquesta acció es troba alineada amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, concretament amb l'objectiu núm. 7 sobre "Energia Neta i Assequible".

Llegir més
Planta pilot Tossa de Mar
Participació projecte I+D Suggereix

L'EDAR de Tossa de Mar participa en el projecte Suggereix. Aquest projecte, participat pel Centre Tecnològic Eurecat, el Catalan Water Partnership (CWP), el Centre Tecnològic Cetaqua, l’Institut Català de Recerca de l'Aigua i la Universitat Politècnica de Catalunya i subvencionat en un 77% per l'ACA, te com a principal objectiu potenciar i consolidar l’ús de l’aigua regenerada a Catalunya.

Llegir més
Raigs d'aigua transparent al decantador
Acompliment ambiental

La principal activitat d'Aigües de la Costa Brava, el sanejament de les aigües residuals urbanes, és un procés fonamental per garantir la qualitat de l'aigua i per tant, la salut i la preservació del medi. És una activitat essencial per garantir que l'aigua que ja hem utilitzat per al consum humà retorni al seu medi natural en condicions òptimes. L'optimització de la gestió dels fangs i l'aprofitament del biogàs generat són altres activitats que es duen a terme i que actuen en la preservació del medi ambient.

Llegir més