Qui som

Benvinguts a la web de l'Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava S.A. (EMACBSA), empresa constituïda l'any 2006 amb l'objecte de gestionar l'explotació i manteniment de les instal·lacions del Consorci de la Costa Brava, ens responsable del sanejament i depuració de les aigües residuals dels 27 municipis que el constitueixen.

La Societat està formada per tres socis, el propi Consorci de la Costa Brava, SOREA SAU i Aqualia i gestiona un conjunt d'instal·lacions entre les quals destaquen 17 estacions depuradores, 135 estacions de bombament, més de 180 km de col·lectors en alta, una planta de compostatge de fangs i 12 emissaris submarins.

Tractem un volum anual proper als 30 hm3 amb màxims superiors als 125.000 m3 diaris a l'estiu amb una gestió orientada a minimitzar l'impacte en el medi ambient i constant vocació d'implementar les darreres tecnologies que afavoreixin la reutilització, la reducció de recursos consumits i la minimització de residus generats per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels habitants i visitants de la Costa Brava.

La nostra pàgina web us ofereix informació sobre els nostres serveis i els nostres compromisos. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu més informació.

Representants reunits a la seu del CSIC-IDAEA
Projectes d'investigació del CSIC-IDAEA a l'EDAR de Palamós

El passat 5 de desembre de 2019 representants del Consorci de la Costa Brava i d'Aigües de la Costa Brava varen assistir a la reunió que va tenir lloc a la seu del CSIC-IDAEA a Barcelona, per a presentar, entre d'altres, les investigacions que realitza aquest organisme a l'EDAR de Palamós.

L'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA), organisme del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), desenvolupa des de fa alguns anys diversos projectes d'investigació a l'EDAR de Palamós sobre recàrrega artificial d'aqüífers.

Llegir més
Raigs d'aigua transparent al decantador
Nova planta de cogeneració

El juliol de 2019, s’ha inaugurat a l’EDAR de Lloret de Mar una nova planta de cogeneració, que aprofita el biogàs generat a la digestió dels fangs de depuració per a produir energia elèctrica i tèrmica. Aquesta energia és utilitzada a la pròpia EDAR, reduint el consum de fonts externes d’energia elèctrica, i, per tant, millorant l’eficiència energètica de la instal·lació de depuració.

Llegir més
Raigs d'aigua transparent al decantador
Naturalització d’espais

S’han dut a terme diverses actuacions de naturalització a l’EDAR de Palau-saverdera que s’emmarquen dins d’un Pla d’Acció de Biodiversitat amb l’objectiu de naturalitzar l’espai i afavorir funcions ecològiques de forma compatible amb la gestió operativa de la infraestructura.

Llegir més